fredag den 2. december 2011

En dejlig, stormende 1.adventssøndag i Kloster








En dejlig, stormende 1.adventssøndag i Kloster

Trods regn og blæst havde 30 børn og voksne om formiddagen klædt sig godt på og deltog i de tilrettelagte løb på forskellige distancer.

Om eftermiddagen fortsatte adventsarrangementet indendørs med aktiviteter i Holmsland Idræts- og Kulturcenter. Trænere fra HGU sørgede for, at børnene fik sig rørt i hallen. I ”Hulen” blev fortalt uhyggelige historier af Svend Erik Rebold, og køkkenet duftede af nybagte pebernødder. Rundt om bordtennisbordet blev der arbejdet med saks og papir for at fremstille pynt til centerets smukke juletræ, og fra boderne blev solgt neg, frugt og julebag. Om det var uvejrets skyld vides ikke, men rigtig mange fandt vej til hallens cafeteria, hvor der blev hygget med gløgg og æbleskiver.

Med sognepræst Ole Lange i spidsen gik børn og voksne fra centeret og til kirken, hvor Holmsland Børnekor og Holmsland Kammerkor gav alle en smuk oplevelse. Ren velklang, som stod i skarp kontrast til stormens tuden.

Efter musikgudstjenesten gik Klosters beboere ud for at tænde juletræet og indvi den nyrenoverede Pold. Meget er ændret på Poldens midte de sidste tre måneder. Fra at være et overkørt sandområde med lidt grønt ukrudt, fremstår Æ Pold nu med chassésten, blomsterkummer, granitbænke og – bord. Et par ildsjæle Inge Plougsgaard og Gunnar Bojsen har stået for arbejdet, kommunen har leveret chaussésten og Holmsland Sogneforening, menighedsrådet ved Ny Sogn kirke og Daglí Brugsen er gået sammen om øvrige udgifter. Den røde snor blev klippet, juletræet tændt og formanden for Sogneforeningen Iver Poulsen rettede en tak til alle, som havde bidraget til forskønnelsen af Æ Pold.

Mange fandt derefter ind i varmen, hvor Brugsen havde kaffe på kanden og brød på bordene.

December 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar