fredag den 25. november 2011


Vi sætter Kloster på verdenskortet!!
Kloster er i den heldige situation, at være blevet udvalgt til at deltage i et kunstprojekt den første uge i september 2012.
4 professionelle kunstnere (2 danske og 2 internationale) og 6 kunststuderende vil en uge sammen med os skabe kvalitativ kunst.
"Det internationale i det lokale og det lokale i det internationale" er arbejdstitlen for projektet.
Gæsterne, som skal bo hos os, kommer som de professionelle, men kunstværkerne skal skabes i samarbejde med os, sammen med lokalbefolkningen.
I Kloster er nedsat en Landsbygruppe, som sammen med alle på stedet skal være medvirkende til, at Kloster kommer på verdenskortet. Vi skal fortælle og dykke ned i Kloster og Holmslands gode historier, fortælle om dagligdagen, fortælle om foreningslivet, befolkningssammensætningen, og hvad er Klosters særlige kendetegn.
Disse fortællinger kommer på denne hjemmeside, og hjemmesiden skal gerne være vores "vindue" udadtil.
Den kunstneriske leder af projektet, Steen Rasmussen er billedkunstner, uddannet på Det jyske Kustakademi i 1987. Han vil gennem hele forløbet have det kunstneriske ansvar, og allerede nu har vi et indtryk af et stort engagement og dygtighed.
Kunsten skulle gerne involvere og ramme børn, unge og voksne, og mødet mellem professionelle kunstnere og lokalbefolkningen vil uden tvivl åbne døre og give både gæster og os indsigt i en fremmed og ny verden.
Landsbygruppen, som består af David Saks, Berit Pedersen, Lizzi Bøggild, Bernhard Bøggild, Karina Susgaard, Lene Pedersen, Dorthe Krogsgaard, Ole Lange og Bodil Schmidt arbejder med projektet. Skole og børnehaven er også allerede her i slutningen af 2011 medspillere.
I løbet af første halvår i 2012 inddrages alle interesserede både med ideer og praktiske gøremål.
Lad os sammen skabe en kunstnerisk festuge i september 2012.
Yderlige oplysninger om projektet kan ses på www.kunsten-i-bevaegelse.dk og www.kulturaftalen.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar