fredag den 25. november 2011

Ringkøbing Fjord





Ringkøbing Fjord - Fjordstien

Fjordstien langs Ringkøbing Fjord forbinder Søndervig med Ringkøbing. Her på denne 12 km lange sti opleves naturen på smukkeste måde. Skov, udsyn til klitterne, fuglene, køerne på græs, lyset over fjorden, stilheden er til stor glæde for cyklister og gående.

Stien, der er Danmarks ældste cykelsti, blev anlagt allerede i 1920 for at turisterne på cykel kunne komme ud til havet. For at finansiere Fjordstien blev der ansat en bommand, som havde sit lille skur mellem Ringkøbing og Søndervig. Hertil cyklede bommanden fra Ringkøbing hver dag sommeren igennem. Samme bommand bestred posten ind til 1940, hvor opkrævningen stoppede. Der fortælles, at en septembersøndag i 20erne passerede 600 cyklister bomhuset.

Om efteråret opleves sort sol ved fjorden. Stærene samles i kæmpeflokke og søger rørskoven som hvilested om natten.

Surferne tiltrækkes om sommeren af vinden og det forholdsvis lavvandede område ved Baggers Dæmning.

Fjordfiskeriet er på tilbagegang, men fritidsfiskerne sætter stadigvæk nettene i fjorden i håb om at fange lidt skrubber.

Ved udmundingen af Vonå ligger i Ringkøbing Fjord Djævleøen. Denne ø har det sidste år fået besøg af nogle eksotiske fugle. 15 skestorke har slået sig ned på øen, har bygget reder og formeret sig. Hele 27 unger er det blevet til i løbet af sommeren.

Har vi isvinter, bliver skøjterne, isbådene og skiene fundet frem. At bevæge sig over den bundfrosne fjord i solskin med snedrys på isen er oplevelsen, som aldrig glemmes. I vintertiden kan Fjordstien være spærret af isskosser, is, som er presset op fra fjorden. Disse 10 meter høje ismasser har skabt et sceneri, som næsten hensætter tilskuerne til Antarktisk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar